Bezienswaardigheden op Mallorca


Als u naar Mallorca gaat mag u ervan uitgaan dat u zich geen moment hoeft te vervelen. Het eiland heeft echt bijzonder veel te bieden. PALMA DE MALLORCA

Palma is met méér dan 400.000 inwoners de grootste stad van de Balearen, de hoofdstad van Mallorca en tevens van de gehele regio van de Balearen (de Mallorcanen noemen Palma liefdevol "Ciutat": de stad). Palma vormt het economische, culturele en administratieve hart van de eilandengroep.

De Spaanse koninklijke familie heeft vlakbij Palma een zomerverblijf.

Ongeveer 100 jaar voor Chr. stichtten de Romeinen het toenmalige "Palmaria" (palmen, als teken van de overwinning). Palma bezit één van de mooiste havens van het Middellandse Zeegebied. Een bezoek aan Palma mag u zeker niet missen! De kathedraal is één van de meest indrukwekkende in heel Europa. De oude stadskern met smalle steegjes en vele prachtige patio's is een echte belevenis, vooral onder leiding van een ervaren gids. Uw reisleid(st)er heeft meer informatie.

BISSCHOPPELIJK PALEIS

Dit grote huis, met zijn prachtige patio en tuin, bezit een galerij met afbeeldingen van alle bisschoppen van Mallorca. In het kerkmuseum wordt een verzameling kunstschatten en archeologische vondsten tentoongesteld. Adres: Calle Mirador, 5.

KASTEEL BELLVER

Deze burcht dateert uit de 14e eeuw en diende oorspronkelijk als zomerresiden- tie voor de koningen van Mallorca. Later werd ze omgebouwd tot gevangenis. De unieke ronde burcht telt 4 torens en is omgeven door een dubbele gracht. Vanaf het dakterras hebt u een prachtig uitzicht over de stad Palma. Op de benedenverdieping bevindt zich het stedelijk museum met een interes- sante verzameling gebruiksvoorwerpen. In dit indrukwekkend kader worden regelmatig klassieke concerten en andere events georganiseerd.

DE ARABISCHE BADEN

In het oude stadsgedeelte vindt u nog overblijfselen van Arabische Baden. Het plafond is koepelvormig en wordt door vele zuilen ondersteund. Ook de tuin is een bezoek waard. Adres: Calle Serra, 7

DE KATHEDRAAL

Een bezoek aan de imposante kathedraal 'La Seu' mag u niet missen. Ze staat bekend als de "kathedraal van het licht" omwille van de wondermooie natuurlijke verlichting en de bekende keramiekwand van Miguel Barceló. De vele vensters vormen een harmonieus geheel.

In 1230, kort na de val van het Moorse Rijk, werd met de bouw van de kathedraal begonnen. Pas in 1601, bijna 371 jaar later, was ze voltooid. Hoogtepunten zijn de vele kapellen die elk een eigen altaar hebben, het kerkmuseum, het hoofdaltaar, de klokkentoren en de dertig zijvensters. Er zijn verschillende roosvensters, waarvan het grootste in de apsis een doorsnede heeft van 13 m.

LA LONJA

In de 15e eeuw ontwierp en bouwde de architect Guillermo Sagrera één van de mooiste profane gebouwen van Spanje, de vroegere handelsbeurs. De vensters en portalen zijn een meesterwerk van gotische stijl. In "la Lonja" is nu het Provinciaal Museum van Schone Kunsten ondergebracht. Adres: Pla9a Llotja.

ALMUDAINA-PALEIS

Recht tegenover de kathedraal aan het "Parque del Mar" ligt de voormalige residentie van de Moorse en later ook de Spaanse koningen. Dit pronkvolle gebouw is nu een militair kwartier. Na de verovering door Jaime 1 werden de Arabische details aan het gebouw grotendeels vernield, vele ervan werden later echter zorgvuldig gerestaureerd. Slechts enkele zalen zijn voor het publiek toegankelijk.

SAN FRANCISCO-KERK

Deze parel van architectuur bezit een gotische kruisweg uit de 14e eeuw. U vindt er het graf van de Mallorcaanse held Ramon Llull, filosoof en leidersfiguur van de Catalaanse literatuur.

PUEBLO ESPANOL

Dit "Spaanse dorp" is een openluchtmuseum en bevat natuurgetrouwe reproducties van meer dan 100 beroemde gebouwen en typische huizen uit alle hoeken van Spanje. De bouwwerken zijn geen miniaturen, maar ze zijn half zo groot en uitgevoerd met dezelfde materialen als de oorspronkelijke gebouwen.

DE ZUIDKUST VAN MALLORCA
AwN PASTILLA, PLAYA DE PALMA, EL ARENAL

Bij de Playa de Palma begint één van de langste en mooiste stranden van Mallorca. Fijn zand en zacht aflopend in zee..., kortom ideaal. U vindt er alle ingrediënten voor een afwisselende vakantie: winkels, bars en terrasjes, maar ook douches en verhuur van ligstoelen en parasols op het strand ontbreken niet. Op het strand en in zee kunnen alle mogelijke (water)sporten beoefend worden.

De strandpromenade strekt zich uit van Ca'n Pastilla tot El Arenal, Hier blijft het ook 's avonds gezellig druk. De talrijke bars, restaurants, discotheken en het waterpretpark „Aquacity", met gigantische waterglijbanen, zorgen voor ontspanning.

Ca'n Pastilla bewaarde zijn Spaanse karakter en heeft een mooie jachthaven. De wind waait hier in de goede richting voor surfers en zeilliefhebbers.

Het nieuwe aquarium is een aanrader voor alle families.

Het levendige „El Arenal" is het ideale vakantieoord voor zij die een strandvakantie willen combineren met een uitbundig nachtleven. In El Arenal vindt u alle amusementsmogelijkheden die u maar bedenken kan.

De hoofdstad Palma is door regelmatige busverbinding snel te bereiken. Shoppen is hier een belevenis!

Uw reisleiding heeft alle informatie i.v.m weekmarkten, feesten en allerhande events die plaatsvinden.

COLONIA SANT JORDI

Ooit was Colonia Sant Jordi een smokkelaarnest en haven voor Campos, 5 km verderop gelegen. Nu is het een levendige kustplaats met vele jachten, mooie zandstranden en een adembenemend uitzicht op diverse kleine onbewoonde eilandjes.

Niet ver hier vandaan ligt het prachtig natuurstrand „Es Trenc". U waant zich hier op de Caraiben en geniet van een heerlijke Paella in één van de strandrestaurants. Aan de horizon ziet men het nationale natuurpark van Cabrera, een heel klein eilanden- groepje dat op ecologisch gebied van buitengewoon belang is. Vanuit Colonia Sant Jordi varen regelmatig boten naar Cabrera, een unieke belevenis.

Noemenswaardig zijn ook de nabijgelegen „Salines", zoutpannen waar wit zout wordt ontgonnen. Op de weg van Ses Salines richting Santanyi ligt de botanische tuin „Botanicactus", met de grootste verzameling cactussen van Europa.

DE WESTKUST VAN MALLORCA

De route leidt over slingerende wegen langs de kust, door het „Tramuntana-gebergte", met zowel kleine als grote baaien en kreekjes. De bergen bieden een gevarieerd landschap en tal van prachtige uitzichten op zee.

Enkele van onze excursies brengen u veilig en onder deskundige begeleiding naar deze fascinerende streek. Uw reisleiding geeft u graag informatie en reserveert voor u een uitstap of een huurwagen.

PORTALS NOUS

Dit klein, amper door toerisme aangetast plekje, ligt middenin een bosrijke omgeving en is uitstekend geschikt om mooie wandelingen in de natuur te maken en om van het prachtige landschap te genieten. Op nauwelijks 1 km afstand vindt u de 18- holes golfbaan van Bendinat, één van de bekendste op het eiland. Op enkele minuten vindt u Puerto Portals, de meest exclusieve jachthaven van het eiland en van de Middellandse Zee.

Puerto Portals beschikt over een mooie havenpromenade, met een fantastisch uitzicht over de luxueuze jachten die hier de beste ankerplaats vinden. Modieuze boutiques, gezellige cafés en uitstekende restaurants langs de havenpromenade die bij gelegenheid ook door de Spaanse koninklijke familie bezocht wordt.

PALMA NOVA - MAGALUF SANTA PONSA

Palma Nova is een plekje dat met zijn prachtig zandstrand iedere bezoeker aangenaam verrast. De plaatselijke overheid besteedt voortdurend aandacht aan de verfraaiing van het gebied. Zo werd de moderne strandpromenade nieuw aangelegd; uitgestrekte voetgangers- en groengebieden met kleurrijke bloembedden; brede voetpaden met bankjes. Door de grote keuze aan winkels, bars en restaurants is Palma Nova een zeer aangename vakantieplaats.

In de onmiddellijke omgeving: Waterpretparken met enorme glijbanen, bubbelbaden en nog veel meer in de verrassende waterwereld. Dit alles zorgt voor een mooie afwisselende vakantie aan het strand. Uw reisleiding bezorgt u graag verminderde entreetickets.

Magaluf is gekend om zijn mooi, breed wit zandstrand en zijn opwindend nachtleven.

Deze levendige badplaats ontwikkelde zich rond een ruime baai met helder, doorschijnend water. Het drukke centrum be- staat uit winkelgalerijen en brede winkelstraten met terrassen.

Bovendien bevindt zich vlakbij het enig „Casino van Mallorca". Magaluf heeft alle ingrediënten voor een veelzijdige vakantie.

Santa Ponsa is rustig gelegen in een door de natuur beschutte baai met een breed zandstrand. Deze gezellige plaats bestaat uit een hotelwijk en een villawijk met een jachthaventje.

In het grote levendige centrum kunt u kuieren in de talrijke winkel- straatjes en 's avonds een bezoekje brengen aan één van de vele bars en restaurants.

PAGUERA - CAMP DE MAR

Camp de Mar is omringd door groene heuvels, begroeid met pijnbomen, en is uitstekend geschikt om mooie wandelingen. Hier kunt u uw golftalent uitleven op één van de beste golfterreinen.

Op 3 km vindt u het levendige stadje Paguera met veel gezellige bars, restaurants, discotheken en een mooie winkelstraat. Ook de strandpromenade werd nieuw aangelegd.

PUERTO DE SOLLER

Puerto de Sóller is één van de allermooiste plekjes op Mallorca. Het is gelegen in een baai die wordt omringd door rotsachtige heuvels. De invalsweg loopt door een bijzonder vruchtbare vallei met boomgaarden (sinaasappel- en citroenplantages) en akkers. Hierachter beginnen groene bergen tot zo'n 1450 m hoogte. Puerto de Sóller is een pittoreske badplaats bestaande uit een vissershaventje, een woonwijk en een gezellig centrum met winkeltjes, restaurants en terrassen.

Hier kan u volledig tot rust komen temidden van de prachtige natuur en volop genieten van het heuvelachtige landschap, waar de zoete geuren van de oranjebloesems en van de zee samenvloeien.

Vergeet zeker niet de omgeving te verkennen: wandelingen door de pittoreske bergdorpjes "Fornalutx" of "Biniaraitx", een bezoekje aan het beeldschone kunstenaarsdorpje "Deia" of aan het Kartuizerklooster, de winterverblijfplaats van Chopin, in Validemossa. Fornalutx is trouwens al enkele malen tot mooiste dorpje van Spanje uitgekozen.

De moeite waard zijn ook "de tuinen van Alfabia" met prachtige tropische planten en bloemen of het dorpje "Banalbufar" met zijn typische Moorse terrassencultuur.

In het voor- en naseizoen organiseert de gemeente van Sóller begeleide wandelingen en trektochten in het prachtige, nog ongerepte gebergte.

Deze plek is ideaal voor wandel- en natuurliefhebbers, maar biedt ook ontspannningsmogelijkheden voor de actieve vakantiegangers: verschillende watersporten, zoals windsurfen en zeilen of duiken, verhuur van waterfietsen en ook tennissen.

Zeer geliefd is zowel de antieke trein als de tram van Sóller. Het trammetje, de enige op Mallorca, verbindt de stad met zijn haven. De romantische sfeer en de uitzonderlijk mooie ligging van Puerto de Sóller zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

De Noordkust van Mallorca

De Noordkust staat bekend om zijn mild zomerklimaat en prachtige natuur. Het landschap tussen Pollensa en Formentor is adembenemend. Een bezoek aan het beschermde natuurgebied "S'Albufera" met zijn uitgestrekte moerasgebied, bijzondere fauna en flora en thuishaven voor vele vogels, mag op uw programma zeker niet ontbreken.

Ca'n Picafort

Deze badplaats heeft zijn merkwaardige naam aan de houthakker 'Jerónimo Fuster' te danken die altijd ijverig aan het werk was en daardoor de de bijnaam "Picafort" (hard op het hout kloppen) kreeg. Rond 1860 bouwde hij een hut die men vervolgens het huis "Ca'n Picafort" noemde. Met de tijd werden rondom de hut aan het strand andere huizen en hotels gebouwd. Zo onstond de badplaats Ca'n Picafort.

Ca'n Picafort is nu een gezelig door pijnbomen omringd toeristisch centrum met vele winkels en terrasjes, met een 10 km lang vlak zandstrand met kleine duinen. Ideaal voor echte strand- en watersportliefhebbers.

Alcúdia

Alúdia heeft een prachtig historisch centrum met oude vestigingsmuren, waar u interessante opgravingen van de Romeinse beschaving (zoals bv. het amfitheater) kunt bezoeken.

Puerto de Alcúdia is één van de meest geliefde badplaatsen van Mallorca. In de baai ligt het grootste zandstrand, met een lengte van 12 km, dat geleidelijk in de zee afloopt. Hier vindt u alles voor een heerlijke vakantie: de fraaie havenpromenade, vele bars, restaurants, terrassen en winkels. Ook voor sportliefhebbers zijn er volop mogelijkheden. En natuurliefhebbers komen hier natuurlijk ook aan hun trekken. "Albufera" is een prachtig natuurgebied dat aan Alcúdia grenst, ideaal om met de fiets te verkennen.

Het natuurreservaat "La Albufera"

Ongeveer een honderdtal jaren geleden begonnen Engelse ingenieurs aan de drooglegging van het moerasland tussen Sa Pobla, Muro en de kustlijn. Daarna namen de landbouwers van Sa Pobla en Muro deze werken over en zo onstond het vruchtbaarste gebied van het eiland. In het gebied binnen de driehoek Alcúdia-Sa Pobla-Muro werd het moersland "La Albufera" behouden dat, met een totale oppervlakte van 1.700 hectaren, het grootste vochtgebied aan de Middellandse Zee is en ook de rust- en broedplaats van allerlei soorten vogels. Met rietstokken begroeide kanalen die wemelen van vissen en allerlei andere waterdieren, kronkelen door het moeras dat een weelderige plantengroei vertoont. Dit natuurreservaat is sedert 1988 een beschermd gebied.

Een wereld apart die het ontdekken waard is. De idyllische omgeving is een paradijs voor natuurliefhebbers en ideaal om wandel- of fietstochten te maken. Bescherming tegen muggen is wel aan te raden.

Puerto de Pollensa

Puerto de Pollensa is een idyllisch badplaatsje met een gezellige promenade, vele souvenirswinkels en boetieken. Deze badplaats, die bij zeilers en surfers goed bekend staat, grenst aan "Cap Formentor". Wat vele mensen niet weten: Puerto de Pollensa heeft een heerlijk breed zandstrand dat de "Blauwe Vlag" toegekend kreeg voor de zuiverheid van strand en water. Het is een paradijs voor zonnekloppers en vooral geliefd bij zeilers en surfers omwille van de ideale windverhoudingen. De baai van Pollensa is trouwens één van de beste zeilgebieden aan de Middellandse Zee.

FORMENTOR

Het uitzicht vanaf het schiereiland „Cap Formentor" is indrukwekkend.

Hier maakt u de mooiste foto's tijdens de rit langs langs de ruige maar romantische kust van Formentor.

Via een steile, kronkelige weg komt u bij een afgelegen vuurtoren en kijkt u uit naar het kleine eiland „Colomer", een broedplaats voor vogels.

Vanaf de wachttoren Albercutx speurden de Mallorcanen in vroegere tijden angstvallig naar zeerovers.

Een aan te raden stop onderweg is Hotel Formentor, een elegant hotel gebouwd in 1926, waar staatslieden regelmatig verblijven, inclusieve de Belgische koninklijke familie. De weelderige tuin met bougainville en amarillissen is een bezoek waard. Het strand bij het hotel is voor iedereen toegankelijk.

Puerto Pollensa en Formentor zijn steeds weer een bezoek waard, vooral onder begeleiding van een ervaren gids. Uw reisleid(st)er geeft graag méér informatie.

DE OOSTKUST VAN MALLORCA

De Oostkust biedt u vele stranden, kleine havenplaatsen, indrukwekkende grotten en gezellige dorpjes in het binnenland.

SA COMA, WILLOT EN CALA M1LLOR

Sa Coma en S'Illot zijn moderne, badplaatsen gelegen tussen Porto Cristo en Cala Millor, die vooral families en sportieve vakantiegangers veel te bieden hebben.

Het oude vissersdorp S'Illot en het moderne Sa Coma grenzen en hebben beide een mooi wit langzaam in zee aflopend zandstrand, heerlijk gelegen langs een prachtige, levendige promenade met leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. Via deze wandelboulevard loopt u gemakkelijk tussen de twee plaatsen heen en weer.

Op het strand kan u terecht voor verschillende watersporten zoals windsurfen en waterfietsen. In de zomermaanden rijdt een treintje regelmatig naar de badplaats Gala Millor. Hier winkelt u naar hartenwens en 's avonds swingt u in één van de vele clubs.

Skaters kunnen zich uitleven langs de boulevard van Cala Minor. Aan de boulevard is Ciclos Bon Temps gevestigd, die niet alleen skates verhuurt, maar zo ongeveer alles op wielen, in alle vormen en maten.

Een bezoek aan de middeleeuwse stad „Artá" is een „must". Het straatbeeld is levendig, met op dinsdagmorgen een drukbezochte markt.

De druipsteengrotten van Artá zijn niet zo bekend als de drakengrotten van Porto Cristo, maar volgens kenners zijn ze even aantrekkelijk.

In Punta Amer, een natuurreservaat nabij Sa Coma, ontdekt u heel wat idyllische plekjes.

DE NOORDOOSTKUST VAN MALLORCA

CALA RATJADA - CALA MESQUIDA - CALA GUYA S CAPDEPERA

De Noordoostkust is bezaaid met vele baaitjes en inhammen. Gala Ratjada is één van de mooiste badplaatsen, omgeven door pijnboombossen. Twee prachtige zandstranden, „Playa de Son Mol!" en „Cala Guya", bieden ideale sportmogelijkheden, o.a. zeilen, wind-surfen en duiken.

Het vissershaventje met zijn vele terrasjes is dé plek bij uitstek voor een lekkere maaltijd of om heerlijk te flaneren. De omgeving biedt vele wandel- en fietsmogelijkheden zoals naar het pitto-reske dorpje „Capdepera" of de prachtige baai van Gala Mesquida.

Vele trendy bars en disco's trekken ook een jong publiek aan. Het prachtig gerenoveerde kasteel van „Capdepera" is de grootste vesting op het eiland met enorme muren, uitgestrekte tuinen en een verrassing: midden in de burcht staat een gotische kapel die u kan bezoeken.

De schilderachtige baai van „Font de Sa Cala" ligt op ca. 4 km. De diep ingesneden kust is hier op haar mooist en het strandje wordt bespoeld door glashelder zeewater en omzoomd door een landschap met olijf-, amandel- en granaatbomen.

DE ZUIDOOSTKUST VAN MALLORCA

Deze kust, met mooie kleine baaien en indrukwekkende rotsformaties, zal u verbazen! Puur natuur met een vleugje romantiek!!

PORTO CRISTO

In Porto Cristo, een charmant havendorpje, vindt u een mooie havenpromenade met een fantastisch uitzicht over de jachthaven.

Porto Cristo is het vertrekpunt voor een bezoek aan de grotten van Drach, de grootste grotten van de Balearen. Hier bewondert u talloze stalactieten en het grootste ondergrondse meer van Europa (180 m lang, 40 m breed en 29 m diep).

De grotten van Hams zijn minder bekend maar zeker niet minder mooi.

Een bezoek aan de beroemde grotten organiseren wij graag voor u. De Mallorca-parels zijn een ideaal geschenk voor elk!

CALA MANDIA

Ten zuiden van Porto Cristo ligt Cala Mandia, een kleine baai met een mooi zand-strand. De lijnbus brengt u van hieruit op regelmatige tijdstippen naar Porto Cristo. Dichtbij Clubhotel Blau Punta Reina vindt u de Banca March met een EC-automaat waar u kunt pinnen.

Wandelliefhebbers kunnen lange wandelingen maken naar de nabijgelegen baaien „Cala Anguila" en „Playa Romántica.

CALAS DE MALLORCA

Heel wat levendiger gaat het er in Calas de Mallorca aan toe. In het Centro Comercial van Calas de Mallorca vindt u alles wat uw hart begeert. Restaurants, bars, pubs, apotheken, supermarkten en banken.

„Jumaica", de enige bananenplantage van de Balearen en het hele Spaanse vasteland, ligt op ca. 5 km van Calas de Mallorca. 25.000 m2 tropische tuinen met watervallen, vijvers, pauwen en exotische vogels. Bovendien vindt u hier ook het restaurant "Ca'n Pep Noguera", de geschikte plaats voor een gezellige lunch.

De Calas Express is een kleine boemeltrein die door Calas de Mallorca rijdt (ca. 1 u.) Informatie is terug te vinden bij de receptie van uw hotel of bij uw reisleiding.

Dagelijks vaart een glasbodemboot van Porto Cristo naar Playa Romantica, Calas de Mallorca en terug. De tickets heeft uw reisleiding.

PORTO COLOM

Porto Colom is een klein vissersdorp dat rondom de kerk gegroeid is. Aan de rand van het dorp liggen enkele hotels en een jachthaventje.

Porto Colom is één van de vele dorpen die beweren de geboorteplaats van Christoffel Columbus te zijn. Een aanrader: het klooster van San Salvador, vlak bij Felanitx, ongeveer 5 km in het binnenland.

CALA FIGUERA

In Cala Figuera dringt een smalle baai in de vorm van een fjord diep het binnenland binnen.

Alleen al vanwege zijn ligging is dit vroegere vissersdorp uniek op heel Mallorca. Cala Figuera is een geliefde verzamelplaats voor de jongere generaties die minder belang hechten aan comfortabele luxe. Een aantal bars en discotheken zorgen ervoor dat het er ook 's nachts sfeervol kan zijn.

CALA MONDRAGO

Op ca. 5 km van Cala Figuera ligt het beschermde natuurgebied Cala Mondragó met 2 dromerige baaien. Voor Mallorca-kenners is het een geliefde plek. Er heerst meestal een rustige sfeer. Op ca. 1 km bevindt zich Cala Barca, een kleine door pijnbomen omzoomde baai. De hele omgeving is perfect om wandelingen in de natuur te maken. Voor wie een combinatie zoekt van zon, zee en rust is Cala Mondragó een aanrader.

CALA SANTANYi

Een prachtige, door steile rotsen beschermde baai met een fijn zandstrand, hier kunt u heerlijk zonnen en zwemmen. Cala Santanyi is een ideaal vakantieoord voor wie rust en ontspanning zoekt. Een mooie bosrijke omgeving die uitnodigt tot mooie wandelingen, bv. naar Cala Figuera, of naar andere pittoreske baaien in de omgeving.

CALA D'OR

Met het plaatsje Cala d'Or telt de zuidoostkust in zijn zuidelijke uitloper een tweede belangrijk toeristencentrum.

Fraai zijn het kleine centrum met gezellige cafés, verzorgde restaurants, modieuze boutiques en de nieuw aangelegde marina (haven) met aanlegplaatsen voor luxejachten en gezellige terrasjes.

In het centrum van Cala d'Or vindt u banken en EC-automaten. Een minitrein rijdt meermaals per dag tussen het centrum, de zuidelijkste baai (Cala de Ses Egos) en de noordelijkste baai (Cala Ferrera), heen en weer.

Van juni tot september wordt tussen Club Cala Barca en Cala d'Or een busverbinding verzorgd naar Es Trenc, één van de mooiste stranden van Mallorca. Naar Porto Cristo rijdt regelmatig een lijnbus.

ALFABIA

De tuinen van Alfabia liggen tussen Palma en Sóller. Dit voormalig Moorse landgoed met zijn prachtige tropische planten en bloemen toont u de perfecte irrigatietechnieken uit die tijd.

ANDRAITX

Deze vakantieplaats wordt omgeven door bergen en getypeerd door de vele amandel- boomplantages. Ze beschikt over een mooie luxueuze jachthaven en is daarom geliefd bij vele prominenten en watersporters. Drie kilometer verderop ligt Cap de Sa Mola, van waaruit u een prachtig uitzicht hebt op het onbewoonde eiland Dragonera.

BANALBUFAR

Deze plaats aan de steile westkust biedt u een prachtig staaltje van de typisch Moorse terrassencultuur. Het is zonder twijfel één van de mooiste plaatsen van het eiland.

BINISSALEM

Voor de wijnliefhebbers is dit de belangrijkste plaats op het eiland. Eind september vinden hier de bekende wijnfeesten plaats. Vele wijnkelders in deze streek (Ferrer, Nadal, Macia Batle) openen hun deuren voor bezoekers.

CAMPANET

Minder bekend dan de grotten van Drach maar ook een bezoek waard, vooral omwille van de ligging, miden in de natuur.

ESTELLENCHS

Dorpje aan de westkust met originele terrassencultuur, gedeeltelijk nog uit de Arabische tijd.

FORNALUTX

Dit dorpje heeft al twee maal de schoonheidswed- voor Spaanse dorpen gewonnen. Het ligt ten noor- den van Sóller en is ook een mooi doel voor een wandeling vanuit de stad.

INCA

De derde stad van Mallorca, is niet alleen bekend omwille van zijn leder- en schoenenindustrie, maar ook omwille van zijn 'cellers' (wijnkelders), waar u de uitstekende Mallorcaanse keuken kunt proeven.

LLUCH

Tussen de hoge bergen van de Tramuntana-keten vindt u het klooster van Lluch, het belangrijkste bedevaartsoord van Mallorca, waar de "Zwarte Madonna" thuis is en het bekende jongenskoor zingt.

LLUCHMAYOR

Deze plaats is bekend voor zijn stranden en baaitjes en de mooie valleien rond de Puig de Randa en vooral voor de talrijke prehistorische getuigenissen, waarvan de 'Cabocorb Vell' Talayot veruit de belangrijkste vesting is.

LLUCALCARI

Het kleinste dorp van het eiland. "Hangt" letterlijk aan de bergwand en is een bron van inspiratie voor vele kunstenaars uit het nabijgelegen Deiá.

MANACOR

De tweede stad van Mallorca is bekend voor de beroemde "Majorica"-parels en de meubelindustrie. Het archeologische museum bevindt zich in de 'Torre de ses Puntes'.Verder vindt u er het klooster van de Dominikanen met de barokke kruisweg, mooie herenhuizen en talrijke grotten op de weg van Manacor naar Porto Cristo.

SANTANYI

Ligt vlakbij de mooiste baaien van het eiland, zoals Cala Figuera en Cala Mondrage. In de parochiekerk vindt u het belangrijke orgel dat uit het vroegere klooster van San Domingo komt.

SA CALOBRA

Een uitermate smalle baai die door ongewoon hoge rots- wanden wordt omgeven en waarin één van Mallorcas grootste natuurwonders uit- mondt: de 'Careion Torrent de Pareis', een 4 km lang ravijn met kiezelstrand.

Dit ravijn is te bereiken via talloze haarspeldbochten, per boot, of voor de moedigen onder u, te voet.

VALLDEMOSSA

Pittoresk dorpje in een hooggelegen groen dal. Oorspronkelijk was Valldemossa een landgoed van de Arabier Wali Mousa en heette daarom 'Vali de Mous'.

Dankzij het aangename klimaat en de goede hellingsgraad tegenover de zon werd het land reeds in die tijd voor de landbouw gebruikt. Ook nu nog worden er fruit en groenten geteeld.

Beslist een aanrader is het kartuizerklooster met de oude kloosterapotheek, de patio van het klooster met zijn tuinen en het museum van Chopin. Het dorp werd bekend doordat de Franse componist Frédéric Chopin en de barones Dupin Dudevant, beter bekend als de schrijfster George Sand, hier samen één winter doorbrachten (1838-1839).

Vlakbij dit mooie dorp bezit Michael Douglas een zomerverblijf.

Tips voor Mallorca

 
Bezienswaardig
Er is absoluut genoeg te zien op Mallorca.
Weer op Mallorca
Voor als u wilt weten hoe het weer op Mallorca is.
Uitgaan
Kom alles te weten over het nachtleven op Mallorca.
Activiteiten
Ook voor actieve vakanties kunt u naar Mallorca.
Autoverhuur
Nuttige informatie voor als u een auto wilt huren.
Vliegen
Kom alles te weten over vluchten en vliegtickets.
 
   
 
 
Homepage Mallorca Autoverhuur Vliegen Hotels
Copyright (c) 2011 Vakantie op Mallorca. All rights reserved.