Al met al kunnen we stellen dat Mallorca een fantastisch eiland is. Het ligt op slechts 2:00 vliegen van Nederland. En je vindt er schitterende stranden, azuurblauw water, bergen, een levendige stad, pittoreske dorpjes en nog veel meer. Wat dat betreft is Mallorca een absolute aanrader.

Activiteiten op Mallorca


Onderstaand ziet u een overzicht van enkele activiteiten die u kunt ontplooien op Mallorca.

Rondrit over Mallorca

Tijdens de eilandrondrit verkent u met bus, trein en boot het fascinerende Mallorcaanse landschap: de laagvlakte, het gebergte en de kust.

Leert u het eiland op authentieke wijze kennen! Weg van de drukke hoofdstraten, lekker gezellig met de trein, zoals in vroegere tijden. Met de 'Rode Pijl', een elektrisch boemeltreintje uit 1912, rijdt u één uur lang door het fantastische landschap tussen Palma en Sóller.

Met volle teugen geniet u van een "vakantie"-tempo en van de heerlijke uitzichten over het ruwe gebergte en de vallei van Sóller, die bezaaid is met duizenden sinaasappel— en citroenbomen.

Tijdens de boottrip geniet u van de indrukwekkende rotskust tussen Puerto de Sóller en Sa Calobra. Bij de kloof 'Torrent de Pareis' staat u versteld van de hoge rotswanden. (Zou de zee te woelig zijn, dan wordt de boottrip vervangen door een busrit via de bergpas en door het wildromantische landschap van de Puig Mayors).

Een ander hoogtepunt van deze dag is de adembenemende busrit door het gebergte, de zg. 'Mallorcaanse Alpen', met vele haarspeld- bochten en bizarre rotsformaties. U bezoekt eveneens Inca, de stad die naam en faam heeft gemaakt door haar lederverwerking.

Grotten van Drach & Majorica

De grotten van Drach zijn één van de belangrijkste van Mallorca. Zij waren al in de oudheid bekend en dienden in de Middeleeuwen als toevluchtsoord bij de gevreesde piratenovervallen. De grotten behoren tot de grootste van Europa.

Door een fabelachtige verlichte wereld van stalagmieten en stalactieten bereikt u het "Lago Martel", het grootste onderaardse meer van Europa, dat genoemd werd naar zijn ontdekker,

Bij het meer geniet u van de muziek van Handel, Chopin en Vivaldi, gespeeld door een strijkkwartet dat in een bootje over het meer glijdt. Een betoverend lichtspel stelt de zonsopgang over het "meer van de zon" voor.

Deze excursie brengt u bovendien naar Manacor, de tweede grootste stad van Mallorca, waar u de befaamde 'Majorica'- parelfabriek bezoekt. Kijk goed toe hoe de beste handgemaakte kunstparels ter wereld in een handomdraai worden gemaakt. Zij worden volgens een geheim proces gefabriceerd en zijn vaak niet van echte parels te onderscheiden... Een meesterwerk!

De bovenstaande excursie wordt georganiseerd en valt onder de exclusieve verantwoordelijkheid van de firma IBEROSERVICE Uw reisorganisatie is slechts bemiddelaar en niet aansprakelijk.

Palma & Valldemossa

Een bezoek aan Palma is een "must". Tijdens onze excursie ontdekt u de veelzijdigheid en de onvergetelijke flair van deze stad. De imposante gotische kathedraal, de op één na grootste van Spanje, is 121 m lang en 55 m breed. Alleen de kathedraal van Sevilla is groter. De kathedraal van Palma werd tijdens de 13de eeuw retre gebouwd bovenop de ruďnes van een moskee en van een Moorpaleis. Omwille van de heerlijke roosvensters, die de invallende zonnestralen adembenemend breken, wordt zij ook de "kathedraal van het licht" genoemd. Laat u zich overtuigen: met de kathedraal van Palma bezoekt u één van de mooiste staaltjes van gotische bouwkunst. Vanaf één van de vier torens van het kasteel Bellver geniet u van een uniek uitzicht over de stad en de hele baai van Palma. Tevens brengt u ook een bezoek aan Valldemossa, ooit de thuishaven van de beroemde franse componist Chopin (Oost-, Noordoost- en Zuidoostkust).

Marineland Mallorca

Deze excursie naar Marineland Mallorca is niet alleen voor kinderen geschikt. Jong en oud zullen genieten!! U zult totaal in de ban raken van de papegaaienshow en van de internationaal vermaarde dolfijnen- en zeehondenshow!! Vele exotische dieren wachten op uw bezoek.

Western Water Park

De flair van het Wilde Westen. Een betoverend pret- en waterpark. Geniet u niet alleen van de fascinerende en indrukwekkende shows maar tevens ook van de spetterende waterglijbanen Een park waarvan uw kinderen nog lang zullen dromen. Nieuw zijn het golvenbad en de unieke zeeleeuwenshow Nat worden is gegarandeerd!

Wellness

Jezelf overgeven aan de weldaad van een deugddoende massage, de zalig zachte warmwaterstraal het werk laten doen. Je verzorgen en verwennen hoort sinds kort tot de basisbehoeften. Wellness is meer dan een modewoord of een gril van voorbijgaande aard. Kuuroorden in heel Europa ontvangen steeds meer gasten, op zoek naar momenten van aandacht, naar schoonheid en het genot van de koestering. Vele hotels, zoals bv, de hieronder genoemde, beschikken tegenwoordig over een Wellness/Spagedeelte.

 • Thai Zen Space
 • lberostar Royal Cristina — Playa de Palma
 • lberostar Playa de Muro Alcudia
 • lberostar Albufera Playa — Ca'n Picafort
 • lberostar Jardin del Sol — Santa Ponsa
 • lberostar Veil MarE— Ca'n Picafort

 • Blau-Wellness
 • Blau Mediterráneo Sa Coma
 • Blau Club Punta Reina — Cala Mandia
 • Blau Colonia Sant Jordi — Colonia Sant Jordi
 • Biomar-Wellness
 • Protur Safari Park — Cala Millor
 • Protur Vista Badia — Cala Millor
 • Tips voor Mallorca

   
  Bezienswaardig
  Er is absoluut genoeg te zien op Mallorca.
  Weer op Mallorca
  Voor als u wilt weten hoe het weer op Mallorca is.
  Uitgaan
  Kom alles te weten over het nachtleven op Mallorca.
  Activiteiten
  Ook voor actieve vakanties kunt u naar Mallorca.
  Autoverhuur
  Nuttige informatie voor als u een auto wilt huren.
  Vliegen
  Kom alles te weten over vluchten en vliegtickets.
   
     
   
   
  Homepage Mallorca Autoverhuur Vliegen Hotels
  Copyright (c) 2011 Vakantie op Mallorca. All rights reserved.