Stranden op Mallorca

Mallorca heeft een aantal van de beste stranden van de Middellandse Zee. Mallorca heeft meer dan 80 stranden die worden bezocht door toeristen van over de gehele wereld. Van enorme baaien vol met toeristische voorzieningen tot kleine rotsachtige inhammen die alleen toegankelijk zijn te voet of per boot.

De belangrijkste toeristische stranden bieden alle soorten watersport en andere mogelijkheden zoals beachvolleybal, windsurfen, waterskiŽn, jetskiŽn, parasailing en nog veel meer!

  • Cala Mayor, waar de meer serieuze watersporten worden gehouden.
  • Puerto de Andratx is zeer exclusief en nog niet bekend bij het massatoerisme. Dit strand ligt in de nabijheid van de stranden van Camp de Mar en die van San Telm, die worden beschut door Dragonera eiland.
  • Portals Nous is een klein strand tussen ontluikende stedelijke ontwikkelingen. Het strand wordt vooral bezocht door zeilers en hun gasten. In de omgeving bevinden zich de Puerto Portals jachtclub. Hier kan men ook tal van restaurants, bars en winkelcentra in de omgeving vinden.
  • Het strand van Palma Nova heeft uitstekende fijn zand, dennenbossen en verschillende toeristische faciliteiten.
  • Magaluf presenteert haar prachtige strand met fijn zand, kristalhelder water met toeristische faciliteiten. Banana-riding is een geliefde activiteit op dit strand. Het strand is ongeveer 900 meter lang, en het is vooral onder Britse toeristen bekend om het nachtleven.
  • Illetes bestaat uit twee baaien van ongeveer 75 en 150 meter breed. Pijnbomen rekken zich uit tot aan de kust en het zand is van uitstekende kwaliteit. Dit is onze favoriet.
  • Santa Ponca is een ander strand met fijn zand en kristalhelder water.
  • Peguera strand ligt in een ander interessant toeristisch resort. Het is mooi, rustig en met fijn zand, omgeven door pijnbomen. Peguera (Pagera) is een van de oudere en bekende badplaatsen in het zuidwesten van van Mallorca. Het wordt vooral bezocht door europeanen van het vasteland. Er zijn 3 stranden, 2 grote en een kleine.
  • Cala Fornells is een klein strand met fijn zand in de buurt van Peguera. Het strand is honderd meter lang en zes meter breed. Ligbedden kunnen er worden gehuurd. Door de vele hotels en zomerhuizen in de buurt is dit een drukbezochte plek in het hoogseizoen.
Mallorca is een van de eilanden met de mooiste stranden van Europa. Ook de faciliteiten rond de stranden op Mallorca zijn erg goed. Het grootste deel van de stranden op Mallorca bestaat uit fijn zand. De beste stranden van Mallorca zijn gelegen aan de noordkust en ook aan de Noord Oost kust. Bij de meeste grote stranden vindt u restaurants, douches en kunt u watersporten beoefenen. Er zijn drukke, toeristische stranden maar op Mallorca vindt u ook private stranden. In de zomer vindt u op de meeste stranden lifeguards. Dit geldt vooral voor de grote stranden. Doordat op de kleinere stranden geen strandwachten zijn, zijn deze minder geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Bij de meeste stranden zijn de zwemgebieden met boeien aangegeven. Dit betekent niet dat het niet is toegestaan te zwemmen buiten die gebieden. Op een bord bij het strand staat vaak een overzicht van de faciliteiten op het strand. Hierdoor kunt u zien of het strand bijvoorbeeld ook kunt bereiken met een rolstoel en of u zich daar kunt douchen. Topless zonnen is overal op Mallorca geaccepteerd.

Tips voor Mallorca

 
Bezienswaardig
Er is absoluut genoeg te zien op Mallorca.
Weer op Mallorca
Voor als u wilt weten hoe het weer op Mallorca is.
Uitgaan
Kom alles te weten over het nachtleven op Mallorca.
Activiteiten
Ook voor actieve vakanties kunt u naar Mallorca.
Autoverhuur
Nuttige informatie voor als u een auto wilt huren.
Vliegen
Kom alles te weten over vluchten en vliegtickets.
 
   
 
 
Homepage Mallorca Autoverhuur Vliegen Hotels
Copyright (c) 2011 Vakantie op Mallorca. All rights reserved.